**Recept voor Gazpacho: Verfrissende Spaanse Koude Tomatensoep**
Gazpacho is een klassieke Spaanse soep die perfect is voor warme zomerdagen. Deze verfrissende koude tomatensoep zit boordevol groenten en smaken die je zintuigen wakker schudden. Hier is een eenvoudig recept om zelf Gazpacho te maken.
**Ingrediënten:**
– 6 rijpe tomaten, in blokjes gesneden
– 1 komkommer, geschild en in blokjes gesneden
– 1 rode paprika, in blokjes gesneden
– 1 groene paprika, in blokjes gesneden
– 1 rode ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 4 kopjes tomatensap
– 1/4 kopje extra vierge olijfolie
– 3 eetlepels rode wijnazijn
– 1 theelepel suiker
– Zout en zwarte peper naar smaak
– Optioneel voor garnering: blokjes komkommer, gehakte peterselie, croutons
**Instructies:**
1. Plaats de gesneden tomaten, komkommer, rode en groene paprika, rode ui en knoflook in een grote kom.
2. Giet het tomatensap over de groenten.
3. Voeg de olijfolie en rode wijnazijn toe aan de kom.
4. Breng de Gazpacho op smaak met suiker, zout en zwarte peper naar jouw voorkeur.
5. Gebruik een staafmixer of blender om de ingrediënten te pureren tot een gladde soep. Je kunt ook een grove textuur behouden als je dat verkiest.
6. Proef de Gazpacho en pas de kruiden aan indien nodig.
7. Zet de Gazpacho in de koelkast en laat deze minstens 2 uur, of bij voorkeur ’s nachts, goed gekoeld worden om de smaken te laten mengen.
8. Serveer de Gazpacho koud in kommen of glazen. Garneer met blokjes komkommer, gehakte peterselie en croutons voor extra textuur en smaak.
Gazpacho is een smaakvolle en verfrissende soep die heerlijk is op warme zomerdagen. Het is gezond, vol met groenten en vrij eenvoudig te maken. Geniet van deze Spaanse klassieker als voorgerecht, lichte lunch of een verfrissend tussendoortje. ¡Buen provecho! (Eet smakelijk!)