**Recept voor Heerlijke Minestrone Soep**
Minestrone is een klassieke Italiaanse groentesoep boordevol smaak en voedingsstoffen. Deze hartverwarmende soep is eenvoudig te bereiden en zit boordevol groenten en kruiden. Hier is een recept voor een smakelijke zelfgemaakte minestrone soep.
**Ingrediënten:**
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 wortels, in plakjes gesneden
– 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
– 1 courgette, in blokjes gesneden
– 1 kopje gesneden groene bonen
– 1 kopje gesneden kool
– 1 blik (400 g) gepelde tomaten
– 1 blik (400 g) witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
– 1 liter groentebouillon
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 kopje pasta (bijv. kleine schelpen of elleboogjes)
– Zout en zwarte peper naar smaak
– Verse basilicumblaadjes en geraspte Parmezaanse kaas voor garnering
**Instructies:**
1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 3-4 minuten.
2. Voeg de wortels, bleekselderij, courgette, groene bonen en kool toe aan de pan. Bak de groenten gedurende ongeveer 5 minuten, tot ze beginnen te verzachten.
3. Giet de gepelde tomaten in de pan en breek ze in stukjes met een lepel. Voeg ook de witte bonen toe.
4. Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg de gedroogde basilicum en oregano toe, en breng op smaak met zout en peper. Laat de soep ongeveer 15-20 minuten sudderen, tot de groenten gaar zijn.
5. Voeg de pasta toe aan de soep en kook deze volgens de instructies op de verpakking, meestal 8-10 minuten. Roer af en toe om plakken te voorkomen.
6. Proef de soep en pas indien nodig de kruiden en specerijen aan.
7. Serveer de minestrone soep warm, gegarneerd met verse basilicumblaadjes en geraspte Parmezaanse kaas. Een stuk knapperig brood past er perfect bij.
Geniet van deze heerlijke, huisgemaakte minestrone soep vol met de smaken van Italië. Het is niet alleen lekker, maar ook gezond en vullend. Buon appetito!